Take a fresh look at your lifestyle.

Atiqi në Komunë, shoqërohet nga një numër i madh policësh – Lajmet e funditAtiqi në Komunë, shoqërohet nga një numër i madh policësh
Kryetari i zgjedhur i Mitrovicës së veriut, Erden Atiq, i shoqëruar nga një numër i madh i pjesëtarëve të Policisë, konkretisht mbrojtja e afërt, ka shkruar në objektin e Komunës.


Gjithashtu, është vendosur edhe flamuri i Republikës së Kosovës në objektin e Komunës.


Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Mitrovicës së Veriut, Nedzad Ugljan, tha në një deklarim për media se janë bërë të gjitha përgatitjet për betimin e kryetarit të ri.


Erden Atiq do ta bëjë i pari betimin nga gjithsej katër kryetarët që dolën nga zgjedhjet në veri.


Në ditën kur pritet betimi i kryetarit të ri në veri të Mitrovicës, shtetet e QUINT-it sërish u kanë bërë thirrje të gjitha palëve të përmbahen nga përdorimi i forcës ose veprimet që ndezin tensionet ose nxisin konfliktin.


Në një deklaratë të përbashkët nga Shtetet e Bashkuara, Franca, Italia, Gjermania dhe Mbretëria e Bashkuar thuhet se më 23 prill në veri të Kosovës u mbajtën katër zgjedhje për kryetar komune dhe dy zgjedhje për asamble komunale, në përputhje me kërkesat kushtetuese dhe ligjore të Kosovës.


Megjithatë, në deklaratë thuhet se pas bojkotit nga një pjesë e konsiderueshme e komunitetit serb, rezultatet nuk janë zgjidhje politike afatgjatë për këto komuna, gjersa u kanë bërë thirrje të gjitha palëve të përmbahen nga veprimet që nxisin tensione. /eo


Comments are closed.