Take a fresh look at your lifestyle.

Erdogani dhe Kilicdaroglu pothuajse sigurt në në balotazh, kur do të votojnë turqit përsëri – Lajmet e funditErdogani dhe Kilicdaroglu pothuajse sigurt në në balotazh, kur do të votojnë turqit përsëri


Bota
May 14, 2023 – 23:44

Hendeku midis dy kandidatëve kryesorë vazhdon të ngushtohet pasi më shumë vota të qyteteve të mëdha në përgjithësi favorizojnë kandidatin e opozitës Kemal Këlëçdaroël. Por agjencitë turke të lajmeve ende raportojnë shifra të ndryshme.


E nëse ka balotazh, turqit do të votojnë më 28 maj.


Megjithatë, ata bien dakord për një gjë: një balotazh tani duket gjithnjë e më i mundshëm.


Agjencia shtetërore e lajmeve, Anadolu, po raporton se janë numëruar më shumë se 90% e votave. Ajo ka Presidentin Rexhep Tajip Erdogan me 49.8% – në mënyrë thelbësore, nën 50% të nevojshme për të shmangur balotazhin dhe Këlëçdaroëlu me 44.4%.


Erdogani dhe Kilicdaroglu pothuajse sigurt në balotazh, kur do të votojnë turqit përsëri


Hendeku midis dy kandidatëve kryesorë vazhdon të ngushtohet pasi më shumë vota të qyteteve të mëdha në përgjithësi favorizojnë kandidatin e opozitës Kemal Këlëçdaroël. Por agjencitë turke të lajmeve ende raportojnë shifra të ndryshme.


E nëse ka balotazh, turqit do të votojnë më 28 maj, transmeton Gazeta Express.


Megjithatë, ata bien dakord për një gjë: një balotazh tani duket gjithnjë e më i mundshëm.


Agjencia shtetërore e lajmeve, Anadolu, po raporton se janë numëruar më shumë se 90% e votave. Ajo ka Presidentin Rexhep Tajip Erdogan me 49.8% – në mënyrë thelbësore, nën 50% të nevojshme për të shmangur balotazhin dhe Këlëçdaroëlu me 44.4%.


Agjencia private Anka raporton se deri më tani janë numëruar 94% e votave. Ajo ka Erdoganin me 49.02% dhe Kemal Këlëçdaroëlu me 45.2%.


Në të dyja rastet, siç janë gjërat për momentin, zgjedhjet presidenciale po shkojnë në një raund të dytë më 28 maj.


Comments are closed.