Take a fresh look at your lifestyle.

Gjermania dërgon 4 tanke Gepard dhe 65 frigoriferë në Ukrainë – Lajmet e funditGjermania dërgon 4 tanke Gepard dhe 65 frigoriferë në Ukrainë


Bota
September 14, 2022 – 23:43

Gjermania ka dorëzuar katër armë të tjera kundërajrore Gepard dhe 65 frigoriferë në Ukrainë. Njoftimin e bëri qeveria gjermane të mërkurën.


Arma vetëlëvizëse kundërajrore Gepard mund të qëllojë raketa 35 mm me një shkallë deri në 1000 raunde në minutë. 4 njësitë shtesë Gepard tani e çojnë numrin total të njësive Gepard të ofruara nga Gjermania në Ukrainë në 24.


“Sipas procesit të buxhetit 2022, fondet për iniciativën e ndërtimit të kapaciteteve të sigurisë u rritën në një total prej 2 miliardë euro për vitin 2022. Fondet shtesë do të përdoren kryesisht për të mbështetur Ukrainën,” tha qeveria gjermane në një deklaratë.


“Në të njëjtën kohë, ato do të përdoren për të financuar rritjen e kontributeve të detyrueshme të Gjermanisë në Fondacionin Evropian të Paqes (EPF), i cili nga ana e tij shkon drejt rimbursimit të shteteve anëtare të BE-së për kostot e bëra atyre në ofrimin e mbështetjes për Ukrainën”, shtoi ai. /abcnews


Comments are closed.