Take a fresh look at your lifestyle.

Muja: Zgjedhjet në veri nuk do të mbahen në stacione të policisë – Lajmet e funditMuja: Zgjedhjet në veri nuk do të mbahen në stacione të policisëFoto: Ilustrim /Zëri
Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Armend Muja, ka deklaruar se zgjedhjet në veri të Kosovës nuk do të mbahen në stacionet e policisë.


Muja mes tjerash ka listuar disa nga pikat e votimit.


“I kam 18 pika të votimit të cilat edhe sot i vizitova. Nuk mbahen në stacionet e policisë. Nuk ka zgjedhje në stacion të policisë”, tha ai.


“Në Leposaviq, në Serbovc, Soqanicë, këto janë vendbanimet më të mëdha, në Zveçan në një kontejner, po ashtu do të ketë 3 qendra të votimit të 3 vendbanimet të mëdha ku ka votues në komunën e Sveçanit”.


Pos këtyre vendvotimeve, Muja ka thënë se në Mitrovicën veriore, zgjedhjet  do të mbahen në Lagjen e Boshnjakëve, në Lagjen 7 shtatori, në Kodrën e Minatorëve.


“Në shkollë, një vendvotim që ka qenë Shën Sava, për shkak të kushteve inekzistente nuk ka mundur të përdoret shkolla, megjithatë janë 2 shkolla dhe 1 qendër mobile kontejner që do të mbahen zgjedhjet”, tha ai.


Zgjedhjet në katër komunat veriore u shpallën pas dorëheqjes së serbëve nga institucionet e Kosovës në nëntor të vitit të kaluar.


Fillimisht ishin parashikuar që të mbahen më 18 dhjetor të vitit të kaluar, por u shtynë me vendim të presidentes Vjosa Osmani për 23 prill edhe për shkak të situatës së tensionuar dhe barrikadave që i ngritën nga grupe të dyshuara kriminale. /rtvdukagjini


Comments are closed.