Take a fresh look at your lifestyle.

Policia apelon për kujdes në trafik pas reshjeve të shiut – Lajmet e funditPolicia apelon për kujdes në trafik pas reshjeve të shiut
Policia e Kosovës pas reshjeve të shiut ka apeluar për kujdes të shtuar gjatë ngasjes në rrugë me ngrica.


Edhe pse jemi në stinën e pranverës dhe shumica e automjeteve në qarkullim mund të jenë me goma të verës, pas paralajmërimit se këtë javë gjatë natës dhe në orët e hershme të mëngjesit do të mbizotëroj mot me temperatura të ulëta (reshje të shiut, në lokacione të ndryshme mundësi për reshje bore, rrjedhje të ujit në rrugë e po ashtu edhe dëmtim i asfaltit dhe krijim i gropave), kërkohet nga shoferët që të shtohet kujdesi gjatë qarkullimit në rrugë, ku me rënien e temperaturave krijohen ngrica që rrezikojnë seriozisht pjesëmarrësit në trafik.


Kështu ka apeluar policia e Kosovës duke kërkuar nga ngasësit që të kenë kujdes të shtuar në komunikacion.


Policia e Kosovës bazuar në kushtet meteorologjike apelon për kujdes të shtuar në trafik:


· Përqendrohuni maksimalisht gjatë drejtimit të mjetit!


· Mbani distancën e sigurt në mes mjeteve!


· Përdorni rripin e sigurisë!


· Respektoni kufizimet e shpejtësisë konform kushteve atmosferike të krijuara!


· Mos përdorni telefoni mobil gjatë ngasjes!


· Mos kryeni parakalime të ndaluara apo mos bëni manovra me mjet në rrugë!


Comments are closed.