Take a fresh look at your lifestyle.

Prokurori s’i ndahet dëshmitarit duke e pyetur për heroin Mujë Krasniqi – Lajmet e funditProkurori s’i ndahet dëshmitarit duke e pyetur për heroin Mujë Krasniqi
Dëshmitari dytë kundër krerëve ka dalë të ketë qenë ish-pjesëtar i UÇK-së.


Këtë e ka konfirmuar vet ai në përgjigjet e dhëna ndaj pyetjeve të prokurorit në Hagë.


Pyetjet e prokurorit dhe përgjigjet e dëshmitarit:


Kur e keni dëgjuar për herë të parë UÇK-në?


Dihet që ka ekzistu Ministria e Mbrojtjes. UÇK si formacion është dalë pak ma vonë. Më 1998. Prej fillimit kam qenë pjesëtar i saj.


Para sulmit tek Jasharët, si e keni dëgjuar emrin e UÇK-së?


Po që ju prijshin aksioneve ndaj ushtrisë serbe dhe me komunikatat e tyre që i merrshin përgjegjësitë, thojshin që këto i ka kry UÇK-ja.


Ju në 97-ën e keni parë këtë komunikatë vet?


Jo, vetëm përmes pjesës së informimit. Në do gazeta të shkruara në Prishtinë. Në gazetën Koha Ditore, Bujku, edhe Televizioni Shqiptar. Përmes satelitëve.


Si u bë UÇK publike?


UÇK u bë publike në vitin 1997 në Llaushë me vrasjen e mësuesit Halit Geci. Pas vrasjes së Jasharajve, i madh e i vogël u kyçën në UÇK.


Çka ndodhi në varrimin që ju përmendet që çoi në bërjen publike të UÇK-së?


Unë kam qenë prezent. Aty ka marrë pjesë Fatmir Sejdiu, Halit Geci, dhe pas tyre kanë dalë përfaqësuesit e UÇK-së, kanë lexu një tekst dhe i kanë shprehur ngushëllime familjes.


Të nisim me Mujë Krasniqin, a e mbani mend Mujë Krasniqin të ketë marrë pjesë në këtë ceremoni mortore?


Përgjigje…Nuk dëgjohet mirë…


Nëse e kujtoj ka qenë pa maskë, kta tjerët kanë qenë me maska.


A të kujtohet ose e ke mësuar më vonë se kush ishte personi që nuk ishte maskë?


Të ndjerin e kam njoftë edhe më përpara, ka qenë këngëtar. Ka knu në fshatin tim.


Kush ishte ky pjesëtar i UÇK-së?


Mujë Krasniqi.


Prokurori ka vazhduar edhe më tutje me pyetje për Mujë Krasniqin.


Comments are closed.