Take a fresh look at your lifestyle.

Rohde: Mësimi i gjuhës gjermane është trend lulëzues në Kosovë – Lajmet e funditRohde: Mësimi i gjuhës gjermane është trend lulëzues në Kosovë
Ambasadori i Gjermanisë në Prishtinë, Jorn Rohde, ka qëndruar sot gjatë ditës në Prizren përgjatë një vizite që ka zhvilluar në një gjimnaz privat. Rohde ka thënë se mësimi i gjuhës gjermane është bërë një trend lulëzues në Kosovë.


“Mësimi i gjuhës gjermane është një trend lulëzues në Kosovë. Shumë falimindeirt partnerëve të Gjermanisë Loyola Gimnasium për ftesën që më kanë bërë në Shtëpinë e tyre të Hapur”, ka shkruar Rohde, raporton Express.


Gjermania është një prej shteteve ku kosovarët shkojnë me të madhe për të punuar dhe për të kërkuar një jetë më të mirë. Një prej kushteve kryesore është të mësuarit e gjuhës gjermane, gjë për të cilën kosovarët shpenzojnë edhe shumë para nëpër kurse private.Learning German is a booming trend in ë. Many thx to ë partner school Loyola Gymnasium Prizren for having me today at their Open House. Our partnership began 16 years ago, allowed countless students to learn German – and even outpaced 15 years of ë/ë diplomatic relations! 1/2 pic.twitter.com/vkc5eurGUw


— Ambassador Jörn Rohde (@GermanAmbKOS) April 29, 2023

Comments are closed.