Take a fresh look at your lifestyle.

Weber: Marrëveshja e Ohrit Kosovë – Serbi filloi të zbatohet – Lajmet e funditWeber: Marrëveshja e Ohrit Kosovë - Serbi filloi të zbatohet
“Pranimi i kërkesës së Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës është vendim i pritshëm, pas marrëveshjes së arritur në Ohër”, kështu deklaroi Bodo Weber, analist politik nga Berlini.


Ai ka thënë se edhe më herët dihej se shtetet perëndimore e kishin bllokuar kërkesën për pranimin e Kosovës në Këshillin e Evropës.


Megjithatë, sipas tij, mosbllokimi i anëtarësimit në organizatat ndërkombëtare është pjesë e Marrëveshjes së Brukselit, prandaj ky është vetëm hapi i parë i propozimit evropian të dakorduar, por i panënshkruar nga Ohri.


Weberi shtoi se pranimi i Kosovës në anëtarësim në Këshillin e Evropës do të nënkuptonte zhbllokimin e rrugës së Kosovës drejt anëtarësimit në organizata të tjera ndërkombëtare.


“Do të ishte fillimi i zbatimit të propozimit evropian për Kosovën, përkatësisht marrëveshjes së Ohrit”, tha ai.


“Këtë rrugë paraprakisht e kanë bllokuar disa shtete perëndimore, përfshirë edhe Gjermaninë, derisa u pranua kjo marrëveshje dhe po ashtu pamë këto ditë që Parlamenti Evropian zhbllokoi liberalizimin e vizave për Kosovën, e cila dihej se do të ishte e bllokuar nga BE-ja deri në pranimin e marrëveshjes”, tha Bodo Weber, analist politik nga Berlini në intervistë për RTK2.


Comments are closed.