Take a fresh look at your lifestyle.

Ish-drejtori i IPK-së: Ka rrezik potencial në veri, situata mund të eskalojë – Lajmet e funditIsh-drejtori i IPK-së: Ka rrezik potencial në veri, situata mund të eskalojëFoto: Laura Hasani
Ish-drejtori i Inspektoratit Policor të Kosovës, Valdet Hoxha, ka shprehur shqetësimin se ekziston një rrezik potencial në veri të vendit, me mundësi për eskalim të situatës, duke përmendur një plan strategjik të Serbisë dhe Rusisë për Ballkanin, veçanërisht pas konfliktit në Ukrainë.


Ish-drejtori i Inspektoratit Policor të Kosovës, Valdet Hoxha, ka deklaruar se mund të ketë rrezik potencial në veri të vendit, dhe mundësi që situata të eskalojë.


Ai ka përmendur një plan strategjik të Serbisë dhe Rusisë për rajonin e Ballkanit, dhe ka theksuar se zhvillimet në Mal të Zi dhe Maqedoni tregojnë për një rrezik të pranishëm që nga viti 2014, veçanërisht pas konfliktit në Ukrainë.


“Serbia dhe Rusia kanë pasur një plan strategjik në komplet rajonin e Ballkanit dhe po i shohim zhvillimet në Mal të Zi dhe në Maqedoni kjo jep me kuptua që prej viti 2014 e këndej dhe me theks të veçantë pas krijimit të konfliktit në Ukrainë rreziku është potencial dhe në çdo moment mund të eskalojë situata”, është shprehur ai.


Hoxha  ka shtuar se paralajmërimet e bisedimeve dhe ngjarjeve të caktuara, si marrja e mandatit të kryetarëve të komunave të veriut, dëshmojnë për situatën delikate në rajon.


Ai ka thënë se telefonata urgjente të Këshilltari i lartë i Departamentit amerikan të Shtetit, Derek Chollet, tek presidenti serb Vuçiq, ishte për të siguruar që betimi të zhvillohej pa incidente.


Sipas tij, situata është shumë e ndjeshme, por Kosova ka fatin e madh që ka miqtë ndërkombëtarë dhe koordinimi është i shkëlqyeshëm.


“Këtë e vërteton edhe pararaundeve të bisedimeve apo paralajmërimet e ngjarjeve të caktuara qoftë politike siç ishte marrja e mandatit të Komunave të Veriut, është dashur telefonata urgjente e zotëri Chollet tek presidenti serb Vuçiq, një tërheqje e veshit dhe pastaj të jepet betimi në mënyrë të qetë, përndryshe nuk do ta lejonin. Ata i blinduan dyert e Komunave, është shumë fragjile situata por kemi fat shumë të madh që kemi miqtë tanë ndërkombëtar dhe koordinimi është i shkëlqyeshëm”, ka deklaruar ai. /rtvdukagjini


Comments are closed.