Take a fresh look at your lifestyle.

Kurti për ish-krerët e UÇK-së: Vizita ime nuk ndihmon, unë besoj në pafajësinë e tyre dhe luftën e drejtë të UÇK-së – Lajmet e funditKurti për ish-krerët e UÇK-së: Vizita ime nuk ndihmon, unë besoj në pafajësinë e tyre dhe luftën e drejtë të UÇK-sëFoto: Laura Hasani
Albin Kurti, kryeministër i Kosovës, ka folur edhe për procesin e gjykimit në Hagë, tash kur pritet të fillojë edhe gjykimi ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit e Jakup Krasniqit.


Ai tha se beson në pafajsinë e tyre.


“Mirëpo ne kemi qenë në shërbim të të pandehurve, në pafajsinë e të cilëve unë besoj. Lufta çlirimtare e UÇK-së e drejtë, luftë e pastër, luftë e cila ka qenë nacionalçlirimtare dhe anti-kolonialiste”, deklaroi ai.


Megjithatë Kurti nuk u bëri të gjithëve të fala, por zgjodhi që një të fala nga emisioni t’ia bëjë vetëm Rexhep Selimit, ish-deputeti i VV-së.


“Qeveria jonë ka vazhduar me ndarjen e buxhetit, gjithsej 16 milionë euro për këta të pandehur. E nuk e di nëse Rexha e sheh debatin e juaj atje, por i bëj shumë të fala”, deklaroi tutje Kurti.


Ai tha se vizita e tij në Hagë te ish-krerët e UÇK-së nuk do të ndihmonte.


“Unë kam konsideruar se vizita ime atje nuk ndihmon. Më shumë ndikon takimi me avokatët sepse jam i interesuar që ata të ndajnë me mua se cka krejt planifikojnë ta bëjnë si mbrojtje, e pastaj të koordinohemi se kurrsesi të mos dëmtohet lufta e UÇK-së”, tha ai në Dukagjini.


Comments are closed.