Take a fresh look at your lifestyle.

Ligji i ri në Spanjë u lejon personave mbi 14 vjeç të ndryshojnë gjininë – Lajmet e funditLigji i ri në Spanjë u lejon personave mbi 14 vjeç të ndryshojnë gjininë


Bota
December 22, 2022 – 18:52

Deputetët spanjollë votuan sot për një ligj që do t’i lejojë transgjinorët mbi moshën 14 vjeç të ndryshojnë gjininë e tyre pa pasur nevojë për një vlerësim psikologjik ose ndonjë vlerësim tjetër mjekësor, megjithëse fëmijët e moshës 14 deri në 16 vjeç do të kishin ende nevojë për pëlqimin e një prindi ose kujdestari.


Ligji spanjoll, i cili u kritikua ashpër nga opozita konservatore dhe disa feministe, u miratua në dhomën e ulët të parlamentit me 188 vota, ndërsa 150 deputetë ishin kundër dhe shtatë abstenuan.


Që ligji të miratohet duhet të miratohet edhe në Senat.


Votimi mbi ligjin shkaktoi mosmarrëveshje brenda koalicionit qeverisës, midis partisë së majtë të ekstremit Unidas Podemos, e cila ishte propozuesi, dhe Partisë Socialiste të udhëhequr nga kryeministri Pedro Sanchez, e cila në fund e mbështeti ligjin pas shumë diskutimesh.


Parlamenti skocez miratoi gjithashtu legjislacionin sot për ta bërë më të lehtë ndryshimin e gjinisë, duke përfshirë uljen e moshës minimale për ndryshimin e gjinisë nga 18 në 16-vjeç.


Comments are closed.