Take a fresh look at your lifestyle.

Metri katror i banesave në Prishtinë, deri në 2 mijë euro

Numri i ndërtimeve në Prishtinë është rritur.

E bashkë me to edhe çmimet e banesave.

Metra katrore e një banese në kryeqytet po shkon mbi 2 mijë euro.

E kjo sipas Nokë Paloka, i cili është agjent në njërën nga agjencionet për patundshmëri në Prishtinë, varion nga lagjja në lagje.

Kjo rritje ka shkuar deri në 35% përqind më shumë krahasuar me vitet paraprake.

E sipas kryetarit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, në ngritjen e çmimit për metër katror, ka ndikuar edhe shtrenjtimi i materialeve ndërtimore.

Megjithatë Krasniqi shprehet optimist që së shpejti të bien këto çmime.

Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë se mesatarja e kostos së ndërtimit në vitin 2021 dhe 2022 ka shënuar rritje deri në 16 për qind krahasuar me vitin 2020.

Derisa sipas të njëjtave të dhëna, në tremujorin e fundit të vitit të kaluar, kostoja e ndërtimit ka rënë për 0.6 për qind.

Comments are closed.