Take a fresh look at your lifestyle.

Numërohen 90% të votave, ngushtohet diferenca mes Erdoganit dhe Kilicdaroglut – Lajmet e funditNumërohen 90% të votave, ngushtohet diferenca mes Erdoganit dhe Kilicdaroglut


Bota
May 14, 2023 – 22:30

Sipas rezultateve me 90% të votave të numëruara në Turqi, Tayyip Erdogan kryeson me 49,86%, Kemal Kilicdaroglu 44,38%, Sinan Ogan 5,3% dhe Muharrem Ince 0,46%.


Në 90% të votave të numëruara, Stambolli dhe qendrat e tjera të mëdha urbane të Turqisë integrohen gradualisht dhe forcohet përqindja e kandidatit të opozitës Kemal Kilicdaroglu. Këto shifra vijnë nga agjencia e kontrolluar nga shteti Anadoli, e cila publikon një rrjedhë rezultatesh me urdhër të Ministrisë së Brendshme të kontrolluar nga Tayyip Erdogan.


Përqindja e Tajip Erdogan ra nën 50% dhe kthehet në një mister të vërtetë nëse presidenti i Turqisë do të arrijë të rizgjidhet me votimin e parë. Pak më parë presidenti Erdogan bëri thirrje që asnjë të mos largohej nga qendrat e votimit deri në fund të numërimit.


Minut pas minute, ndërsa më shumë numërime përfshihen në rezultatet zyrtare, tendenca tregon se epërsia fillestare e Tayyip Erdogan po zvogëlohet dhe përqindja e Kemal Kilicdaroglu po rritet.


Numërimi i 90% të votave pesë orë pas mbylljes së qendrave të votimit në Turqi (17:00), kjo shifër tregon se numërimi zyrtar po ecën me ritme shumë të shpejta. /abcnews


Comments are closed.