Take a fresh look at your lifestyle.

Rrëfen qytetari që u arrestua se largoi flamurin serb në Zveçan – Lajmet e funditRrëfen qytetari që u arrestua se largoi flamurin serb në Zveçan
Kujtim Boletini, qytetari që largoi flamurin serb në Zveçan dhe u arrestua nga policia, ka thënë se fqinjët serb po i provokojnë me vendosjen e flamujve serb në fshatin Boletin.


“Kemi marrë një iniciativë, kemi shkuar me i kemi largua ata flamuj, tani ndodhi çfarë ndodhi. Policia erdhi dhe më arrestuan”, ka thënë Boletini për arrestimin e tij në ditën e djeshme në orën 14:00.


“Afër 100 policë kanë marrë pjesë, më kanë rrethuar shtëpitë, fëmijët pak janë frikësuar”, deklaroi ai,


Boletini ka treguar se që prej 24 vitesh kanë provokime të përditshme, “por kjo e fundit më ka prekë pak më shumë se ka qenë një flamur serb dhe një rus në atë vend, ajo më ka prekë shumë”.


Ai ka shtuar se si ushtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) e kanë një ndjenjë më të veçantë në këso raste, derisa thekson se këta flamuj janë vendosur tek vendi i njohur si “Kërshi i Xhemes”.


Tutje ai ka kërkuar nga institucionet e vendit që ta “kontrollojnë” këtë situatë e mos t’ua lënë në dorë qytetarëve, gjersa potencon se “jam i vendosur se sa herë që të vendoset ai flamur unë do të shkoj të largoj, pa marrë parasysh çfarë pengesash më dalin rrugës”.


“Unë jam betuar në vitin 1998, e kam dhënë një betim, atë betim akoma e mbaj. Mua nuk më lë rehat varri i Isa Boletinit, 100 metra prej këtij varri me m’i vendos flamujt serb, më vjen shumë rëndë. Për të gjithë veteranët e Shalës kjo ka qenë fyerje, një fyerje e rëndë”, ka deklaruar Boletini. /rtvdukagjini


Comments are closed.