Take a fresh look at your lifestyle.

Sveçla: Migrimi mbetet sfidë për Kosovën, rajonin dhe më gjerë – Lajmet e funditSveçla: Migrimi mbetet sfidë për Kosovën, rajonin dhe më gjerë
Në Ministrinë e Punëve të Brendshme u mbajt konferencë për lansimin e projektit “Zgjerimi i qeverisjes së migrimit nëpërmjet programimeve të bazuara në evidenca dhe forcimi i kapaciteteve të autoriteteve të migrimit në Kosovë”.


Ministri Sveçla vuri në dukje se projekti që po lansohet sot është i rëndësishëm në përmbushjen e objektivave tona në fushën e migrimit.


“Zgjerimi i kapaciteteve dhe infrastrukturës për pritjen dhe trajtimin e migrantëve që është pjesë e këtij projekti reflekton prioritetet dhe politikat tona shtetërore për: menaxhim të lëvizjeve migratore, si dhe trajtimin e migrantëve sipas standardeve ndërkombëtare dhe parimeve ndërkombëtare për mbrojtjen e të drejtave të njeriut etj.”, ka thënë Sveçla.


Sveçla shtoi se migrimi mbetet një sfidë për shtetin e Kosovës, rajonin dhe më gjerë.


“Zhvillimet e ndryshme sidomos luftërat dhe konfliktet detyrojnë largimin dhe migrimin nga vendet e ndryshme të botës, të cilët lëvizin përmes rajonit të Ballkanit Perëndimor. Andaj, prioriteti jonë ka qenë dhe mbetet parandalimin i migrimit të parregullt, duke luftuar grupet kriminale që merren me kontrabandim me migrantë, si dhe duke zgjeruar infrastrukturën dhe përmirësuar shërbimet për pritjen, akomodimin dhe trajtimin e dinjitetshëm të migrantëve dhe aplikuesve për mbrojtje ndërkombëtare”, theksoi ministri Sveçla.


Objektiv i përgjithshëm i këtij projekti është që të kontribuojë në përmirësimin e qeverisjes së migrimit, duke u bazuar në evidenca gjithëpërfshirëse dhe të maksimizojë potencialin e migrimit për të arritur rezultate konkrete të zhvillimit të qëndrueshëm.


Vlera e projekti është 2.1 milionë franga zvicerane dhe financuar nga Konfederata Zvicerane dhe që do të realizohet nga organizata për migrim IOM.


Në këtë takim morën pjesë: ministri i Punëve të Brendshme Xhelal Sveçla, ambasadori i Zvicrës në Kosovë Thomas Kolly, shefja e IOM-it në Kosovë, AnnnaRostocka, përfaqësues të Policisë së Kosovës, si dhe organizata partnere në Kosovë.


Në hapje të konferencës ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla fillimisht falënderoi shtetin dhe popullin Zviceran për përkrahjen e vazhdueshme që ka ofruar për vendin dhe institucionet e Kosovës ndër vite. Ai tha se Zvicra ka qenë dhe mbetet ndër partnerët tanë kryesorë drejt zhvillimit të shtetit tonë dhe përmirësimit të cilësisë së jetesës së qytetarëve të Republikës së Kosovës.


Comments are closed.