Take a fresh look at your lifestyle.

Upoznajte braću Harp, PRVE SERIJSKE UBICE IZ AMERIKE koje je istorija, srećom, zaboravila – PressOnline

Ukoliko ste fascinirani serijskim ubicama, verovatno ste čuli za Henrija Haurda Holmsa. Dugo je Holms bio prepoznatljiv kao prvi registrovani serijski ubica u Americi, ali to nije sasvim tačno. Iako je bio pionir u toj veštini, braća Harp su ubijala malo pre njega.

Foto:dnevno.rs

Džošua i Vilijam Harper, u svetu kriminala poznati kao “Veliki” i “Mali”, počinili su u 18 veku, između 39 i 50 ubistava u Kentakiju, Ilinoisu i Tenesiju. 

Ubice nisu bili rođena braća, ali njihovi očevi jesu bili u srodstvu, pa se par uskoro pročuo kao “braća Harper”. 

Tokom Američke revolucije, očevi dvojice monstruma su želeli da se priključe patriotskim snagama, ali su vraćeni pod optužbom da su britanski podanici.  Prema pisanju portala Viralnova, veruje se da tu leži motiv osvete koji je eskalirao u krvavom pohodu njihovih sinova. 

Kriminogeno ponašanje dvojice mladića, započelo je kada su stupili u jednu bandu koja je silovala žene u Severnoj Karolini. Ova grupa je sejala smrt i uništavala imovinu kolonijalnih patriota gdegod da su ih nalazili. Nisu se libili da kidnapuju i siluju maloletne devojčice. 

Godine 1781. sele se u Tenesi, gde su živeli 13 godina. Tada su oteli i sakrili dve žene – Mariju Dejvidson i Suzan Vud.  Njima se od tada gubi svaki trag, a one će postati njihove žene i verni pratioci u ubilačkim pohodima.

Godine 1789.  novi neistražen slučaj ulio je strah kod meštana Tenesija.Telo čoveka po imenu Džonson, pronađeno je u reci sa prorezom na grudima. Šupljina u telu bila je ispunjena kamenjem. Braća su posle optužbe za brutalno ubistvo pobegle u Kentaki. 

Brlo brzo su nastavili sa ubijanjem, a od njihove ruke najpre su stradale još 4 osobe. Uhapšeni su iste godine, a zatim i osuđeni na smrt. Ipak, pobegli su pre pogubljenja i u bekstvu ubili još jednog mladića.

Guverner Kentakija je ponudio veliku nagradu za onog ko uhvati ili ubije zločince. Ipak, Harpovi su bili vešti u skrivanju, a tokom bega su usmrtili još 5 osoba.

Bežali su zajedno sa svojim porodicama, a u jednoj naizgled bezizlaznoj situaciji pomogao im je Samjuel Mejson, koji će postati njihovo pojačanje. Pljačkali su brodove duž reke Ohajo. 

Bili su toliko nemilosrdni da ih ni druge brojnije i surovije bande nisu mogle oterati.

Odlučili su da se vrate u Tenesi, gde su nastavili svoj krvavi pir, sa stravičnim sakaćenjem žrtava. Na putu bezumlja nisu štedeli  žene i decu, a surovost je dostigla vrhunac kada su počeli da kažnjavaju i svoje potomke koji su se žalili zbog zlodelima njihovih očeva. 

Godine 1799. nazire se kraj ovom krvavom tandemu. Jedan od braće je u poteri ubijen, a lov je vodio muž i otac dveju žrtava. 

Mejson i drugi Harper su uhvaćeni 1804. Obešeni su , a glave su im pobodene na kolac, da bi uplašile potencijalne zločince i odmetnike.

Izvor: dnevno.rs

Comments are closed.