Take a fresh look at your lifestyle.

Dita 117: Mes Sicilisë dhe Maltës merr mot i mirë për anijen kërkimore RSV 421

Në mbrëmjen e 22 prillit, anija kërkimore detare bullgare Sv. Kiril i Metodii (RSV 421) ka lundruar në lindje përmes kalimit midis Sicilisë dhe Maltës. Ndërsa anija shkon më tej në lindje, ajo do të kalojë detin Jon përgjatë kufirit të tij jugor me Detin Mesdhe, në rrugën e kthimit për në Bullgari pas një misioni të suksesshëm në mbështetje të Ekspeditës së 31-të Bullgare Antarktike në ishullin Livingston.

Udhëtimi po vazhdon në mot të mirë: deti është i qetë me dallgë deri në 1 shkallë Douglas dhe ka një erë të lehtë. Anija mban një shpejtësi mesatare prej 9.5 deri në 10 nyje.

Para përfundimit të lundrimit, RSV 421 do të ketë një ndalesë të fundit në portin grek të Pireut, ku do të zhvillohet një diskutim dyditor për mundësitë e bashkëpunimit mes akademive detare të Bullgarisë dhe Greqisë. Anija do të qëndrojë në Pire mes 25 dhe 29 prillit. Ajo pritet të përfundojë udhëtimin e saj më 2 maj, kur të ankorohet në portin bullgar të Varnës në Detin e Zi.

Redaktori i Daily News i BTA, Konstantin Karagyozov është i vetmi anëtar i medias që po udhëton në bordin e anijes për në ishullin Livingston dhe mbrapa, dhe mbuloi ekspeditën bullgare gjatë gjithë qëndrimit të saj në Antarktidë.

Të gjitha mediat mund të përdorin Regjistrin BTA Bullgari-Antarktidë falas.

Comments are closed.