Take a fresh look at your lifestyle.

Ku do të numërohen fletëvotimet e zgjedhjeve të së dielës në veri? – Lajmet e funditKu do të numërohen fletëvotimet e zgjedhjeve të së dielës në veri?
Një ditë përpara zgjedhjeve të jashtëzakonshme në komunat veriore të vendit duket se gjithçka tashmë është gati.


Përveç vendvotimeve që tashmë janë të gatshme dhe presin të hapen mëngjesin e së dielës, nga KQZ thonë se deri në atë kohë do të bëhet edhe shpërndarja e materialit të ndjeshëm.


“Në këto 45 ditë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është angazhuar maksimalisht, për organizimin e zgjedhjeve të jashtëzakonshme për kryetar në këto 4 komuna, dhe në dy prej tyre edhe për kuvendet komunale. Sipas planifikimeve shpërndarja e materialit zgjedhor do të bëhet me kohë, ndërkaq sa i përket çështjes së numërimit të fletëvotimeve, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, do të veprojë në përputhje me procedurat, ashtu siç është vepruar edhe në proceset e kaluara zgjedhore”, ka deklaruar Valmir Elezi Zëdhënës KQZ


E sipas deklaratës së Elezit, nënkuptohet se numërimi i fletëvotimeve të rregullta do të bëhet në vendvotimet e improvizuara, teksa ato me kusht, dhe të tjerat në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve.


Nga ana tjetër rreth sigurisë gjatë procesit të numërimit në këto vendvotime, ku shumica prej tyre janë në rrugë, flet njohësi i çështjeve të sigurisë, Avni Islami.

“Me vetë faktin që këto pika janë të siguruara tregon se siguria e vendvotimeve, dhe fletëvotimeve do të jetë në nivelin më të lartë. Dhe për të siguruar mbarëvajtjen e këtyre zgjedhjeve, është i angazhuar një plan operativ i Policisë së Kosovës, pra kemi parë qysh sot se ka një plan operativ, dhe mendoj se edhe numërimi edhe bartja e fletëvotimeve në vendet e sigurta do të bëhet me sigurinë më të madhe”, ka theksuar Avni Islami Njohës i Sigurisë.


Në veri është përgjysmuar numri i qendrave të votimi, gjithsej janë 19. Gjashtë prej tyre janë të rregullta, kurse 13 qendra janë alternative të improvizuara në kontejnerë, kryesisht në rrugë.


Comments are closed.