Take a fresh look at your lifestyle.

Përfundon punën juria e madhe që hetoi zgjedhjet e Trumpit 2020 në Xhorxha – Lajmet e funditPërfundon punën juria e madhe që hetoi zgjedhjet e Trumpit 2020 në Xhorxha


Bota
January 09, 2023 – 23:19

Juria e madhe speciale e zonës së Atlantës që heton nëse ish-presidenti Donald Trump dhe aleatët e tij shkelën ligjin në përpjekjet e tyre për të përmbysur zgjedhjet e vitit 2020, ka përfunduar punën e saj.


Gjykatësi epror i gjykatës së qarkut Fulton, Robert McBurney, i cili po mbikëqyrte panelin, lëshoi ënjë urdhër të hënën që shpërndau jurinë e madhe speciale, pasi ajo përfundoi raportin mbi hetimet e saj.


Gjatë rreth gjashtë muajve, juria e madhe speciale ka dëgjuar dëshmi nga dhjetëra dëshmitarë, duke përfshirë shumë bashkëpunëtorë të ngushtë të Trumpi dhe zyrtarë të rangut të lartë të shtetit të Xhorxhas.


Kjo vjen pasi ish-presidenti kërkon një mandat të dytë në 2024.


Juritë speciale të mëdha në Xhorxha nuk mund të lëshojnë aktakuza, por mund të nxjerrin një raport përfundimtar duke rekomanduar veprime që duhen ndërmarrë.


Më 3 janar 2021, Trump, presidenti i atëhershëm i SHBA-së, i bëri presion sekretarit të shtetit të Xhorxhas, Brad Raffensperger, në një telefonatë për të “gjetur” mjaftueshëm vota nga elektorati i shtetit për të përmbysur fitoren e presidentit Joe Biden atje, të cilën Trump e kishte refuzuar ta pranonte.


Telefonata u regjistrua dhe u publikua dhe shkaktoi zemërim të gjerë. Trump përfundoi duke u përballur me një fajësim të dytë historik për nxitjen e kryengritjes tre ditë më vonë, ku mbështetësit e tij hynë në Kapitolin e SHBA në Uashington në përpjekje për të ndaluar certifikimin zyrtar nga Kongresi të Biden që fitoi presidencën.


Ligji i Xhorxhas thotë se juritë speciale të mëdha në Xhorxha nuk janë të autorizuara të lëshojnë aktakuza. Juritë speciale të mëdha në Xhorxha nuk janë të autorizuara të lëshojnë aktakuza. Por paneli do të nxjerrë një raport përfundimtar që shërben si një mekanizëm për jurinë e madhe të posaçme për të rekomanduar nëse Prokurorja e Qarkut Fulton Fani Willis duhet të ndjekë aktakuzat në hetimin e saj të ndërhyrjes në zgjedhje. Willis më pas mund të shkojë te një juri e madhe e ngarkuar rregullisht për të kërkuar padi. /a2cnn


Comments are closed.