Take a fresh look at your lifestyle.

Përparim Rama ishte i kënaqur me rivlerësimin e pronave, thotë Murati – Lajmet e funditPërparim Rama ishte i kënaqur me rivlerësimin e pronave, thotë MuratiFoto: Laura Hasani
Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka folur për rivlerësimin e pronave, që ka çuar në rritjen e tatimit në pronë, e që nxiti shumë reagime në vend.


Murati, gjatë sqarimit të tij në një konferencë për media, ka thënë se komunat e kanë mirëpritur rivlerësimin dhe kanë qenë të përfshira në këtë proces.


“Me të gjitha komunat, vlerësimi është bërë në bashkëpunim të ngushtë me departamentet e tyre përkatëse. Gjatë gjithë kohës, nuk është vetëm në fund raporti”, tha Murati.


“Dhe ka pasur edhe gjatë kohës, kur një zonë e caktuar, nëse është vlerësuar 200 euro metra katrorë, është kërkuar të bëhet 250, sepse kjo nuk është aq lirë”.


Ai thotë se të hyrat i marrin komunat dhe kryetarët ishin të kënaqur me këtë. Ka veçuar kryetarin e Prishtinës, Përparim Rama.


“Në përgjithësi, këto janë të hyra komunale dhe kryetarët e komunave i kanë mirëpritur. Për shembull, ishte kryetari i Komunës së Prishtinës, që ishte i kënaqur me vlerësimin, sepse, më në fund, po kemi një vlerësim real”.


Nënkryetari i Prishtinës, Alban Zogaj, është distancuar nga vlerësimi, duke thënë se atë e ka bërë Ministria e Financave. Atë e përmendi ministri sot në konferencë.


“Me sa kam parë, ka qenë nënkryetari i Komunës që ka thënë vazhdimisht se Ministria e Financave ka bërë keq. Nuk mund t’i rregulloj çështjen e brendshme komunale, apo çështjen në mes të hierarkisë së një komunës, por duhet të pajtohemi të gjithë se vlerësimi duhet të jetë i saktë. Sa u përket shkallëve tatimore, se a është 0.15 e lartë a e ulët, këto do ta bëjmë në ligjin e ri, mund ta diskutojmë…”, tha Murati. /Express


Comments are closed.