Take a fresh look at your lifestyle.

Biden kritikon paaftësinë e republikanëve për të zgjedhur një kryetar të Dhomës së Përfaqësuesve

Presidenti amerikan Joe Biden kritikoi sot pamundësinë e republikanëve në Dhomën e Përfaqësuesve për t’u bashkuar pas një kandidati për kryetar të atij organi dhe për t’i mundësuar atij të fillojë punën e tij legjislative.

Me vlerësimin se është “e pakëndshme dhe nuk duket mirë për vendin”, Biden, para se të niset për në Kentaki, ku do të bisedojë me liderin e pakicës republikane në Senat, Mitch McConnell, për projektligjin e infrastrukturës së vitit të kaluar që u mbështet nga të dy. partitë, shprehën shpresën se republikanët do të bashkohen dhe do të zgjedhin kryetarin e Dhomës së Përfaqësuesve.

“Shpresoj që të bëhen bashkë. Pjesa tjetër e botës po shikon skenat kaotike në Dhomën e Përfaqësuesve, por ky nuk është problemi im. Thjesht mendoj se është vërtet e turpshme që po zgjat kaq shumë”, tha presidenti Biden.

Kandidati republikan për kryetar të Dhomës së Përfaqësuesve, Kevin McCarthy nga Kalifornia, nuk arriti të fitojë shumicën e nevojshme dje as në raundin e tretë të votimit.

Është hera e parë në njëqind vitet e fundit që kryetari i organit legjislativ të Kongresit nuk zgjidhet në raundin e parë të votimit.

Ligjvënësit duhet të kthehen sot dhe të zhvillojnë një raund të ri votimi sepse zgjedhja e Kryetarit të Dhomës së Përfaqësuesve është një parakusht pa të cilin ligjvënësit e zgjedhur në zgjedhjet e nëntorit nuk mund të bëjnë betimin dhe të fillojnë aktivitetet e tyre të rregullta të punës.

McCarthy nuk fitoi as 218 votat e nevojshme në raundin e tretë për të pasuar kryetaren Nancy Pelosi të Partisë Demokratike, pasi anëtarët ultra-konservatorë të partisë së tij votuan kundër tij.

Përfaqësuesit e rrymës së fortë, duke përfshirë Scott Perry, Andy Biggs dhe Loren Bobert, ishin kundër McCarthy-t, duke besuar se ai nuk ishte mjaftueshëm i përkushtuar ndaj qëllimeve konservatore, sipas Zërit të Amerikës.

Comments are closed.