Take a fresh look at your lifestyle.

COVID-19, Gjermania mund të përballet me një vjeshtë të vështirë pas rritjes së infeksioneve

Mes shqetësimeve në rritje për një valë tjetër të infeksioneve me koronavirus, në Gjermani shifrat zyrtare treguan se shkalla e rasteve po rritej.

Organi i kontrollit të sëmundjes së Institutit Robert Koch (RKI) raportoi se shkalla e incidencës shtatë-ditore të infeksionit në mbarë vendin ishte 696.5, një rritje e lehtë krahasuar me një ditë më parë (682.7) dhe dukshëm më e lartë se javën e kaluar (632.9).

Megjithëse shkalla e infeksionit nuk shihet më si një tregues i besueshëm i numrave të rasteve, kryesisht sepse shumë persona me Covid-19 nuk bëjnë më teste PCR.

“Do të jetë një vjeshtë e vështirë, ne duhet të përgatitemi”, tha Ministri i Shëndetësisë Karl Lauterbach për ARD.

“Ne do të kemi vështirësi të mëdha me variantin BA.5 që tani po përhapet”, tha ai, duke shtuar se numrat e lartë të rasteve mund të mbingarkojnë infrastrukturën. /DPA/

Comments are closed.