Take a fresh look at your lifestyle.

IKSHPK-ja njofton për situatën e furnizimit me ujë të pijshëm në zonat e vërshuara – Lajmet e funditIKSHPK-ja njofton për situatën e furnizimit me ujë të pijshëm në zonat e vërshuara
IKSHPK-ja ka bërë të ditur se ekipet e saj në teren po vazhdojnë me monitorim të ujit për pije dhe nga raportimet sot gjendja aktuale e kualitetit të ujit për pije është e njëjtë në rajonet e prekura nga të reshurat.


Më poshtë gjeni raportin e IKSHPK-së për ujin e pijshëm sipas rajoneve:


ë Rajoni i Prishtinës:


Për shkak të vlerave të larta të turbullirës ende është jasht funksionit fabrika në Shkabaj. Në Drenas turbullira 1NTU-1.5 NTU është lëshuar uji në sistem dhe janë njoftuar qytetarët se ky ujë është për përdorim teknik.


ë Rajoni i Mitrovicës:


Në mostrat e marra në Shipol, ende ka vlera të shtuara të turbullirës, vlera të shtuara të Manganit dhe kontaminim bakteror. Uji në Mitrovicë dhe Skënderaj nuk i përmbushë standardet e parapara.


ë Rajoni i Pejës:


Burimi i Radavcit; burimi Istog; burimi Janinës – Klinë; dhe burimi Shkozë në Junik, me një përmirësim të vogël, ende rezultojnë me vlera të rritura të turbullirës. Mostrat e ujit nga këto njësi, në laboratorin mikrobiologjik janë në përpunim e sipër për 24 orë për shkak të indikacioneve për kontaminim bakteriologjik.


ë Rajoni i Gjakovës:


Edhe sot janë vlera të shtuara të turbullirës në sistemet Damjan dhe Gërqinë.


ë Rajoni i Prizrenit:


Në Malishevë vlerat e turbullirës janë lehtësisht të zvogluara, por uji si i tillë është jashtë standardit.


ë Rajoni i Ferizajit: Pa probleme.


ë Rajoni i Gjilanit:


Në Viti dhe Artanë uji në burim është ende me vlera të shtuara të turbullirës. Qytetarët janë të njoftuar se uji nuk është për pije, por të përdoret si ujë teknik.


ë Në zonat tjera të furnizimit vazhdon monitorimi i rregullt dhe të gjitha parametrat laboratorik i plotësojnë standardet e parapara.


Shpresojmë se nesër do të ulen vlerat e turbullirës dhe të rikthehet prodhimi i ujit në fabrika. Ekipet do të vazhdojnë me mostrim të ujit.


ë Rekomandohen qytetarët në rajon ku uji nuk është në përputhshmëri me standardet e parapara:


ë që para përdorimit uji të vlohet


ë të shfrytëzohen resurset e sigurta ose uji i ambalazhuar


Comments are closed.