Take a fresh look at your lifestyle.

Këto janë frutat me përmbajtjen më të ulët të sheqerit

Të gjithë e dimë se frutat kanë sheqer . Mund të mos jetë aq i dëmshëm sa ëmbëlsirat dhe ushqimet e përpunuara, por nuk e ndalon dhjamosjen dhe ngarkimin e kalorive, veçanërisht nëse jemi mësuar të konsumojmë fruta në sasi të mëdha.

Por ka disa fruta që përmbajnë një sasi të vogël sheqeri dhe për këtë arsye mund t’i konsumojmë me lehtësi.

Kumbulla

Këto janë frutat me përmbajtjen më të ulët të

Kumbullat kanë 9 gr. sheqer për 100 gr. fruta. Megjithatë, porcioni i rekomanduar është vetëm 30 g, pra 2.7 g. sheqer.

Luleshtrydhet

Këto janë frutat me përmbajtjen më të ulët të

Luleshtrydhet janë një nga frutat më të lehta për sa i përket kalorive. Në 100 g përmbajnë vetëm 4 g. sheqer. I njëjti raport gjendet edhe te boronicat.

Manaferrat

Sasia e rekomanduar ditore, 50 gr. fruta, ka një përmbajtje prej 4,5 g. sheqer.

Kajsi

Edh Kajsia ka të njëjtën sasi sheqeri si në frutat e lartpërmendura, për 100 gr. Megjithatë, sasia ditore është zakonisht 65 g, pra 5,85 g sheqer për racion.

Limonët

Këto janë frutat me përmbajtjen më të ulët të

As që duhej ta fusnim në listë pasi limoni është fruti i thartë i shquar.  Ai ka një përmbajtje prej vetëm 2 g. sheqer për 100 gr.

Mandarina

9 gr sheqer për 100 gr. Nëse jeni mësuar të konsumoni me dhjetëra mandarina duke menduar se nuk kanë shumë kalori, ndoshta e keni gabim.

Kivi

Këto janë frutat me përmbajtjen më të ulët të

Përmban 9 gr sheqer për sasinë 100 gr. Megjithatë sasia e rekomanduar ditore, është 75 gr.

Pjepri

Përmban 6gr. sheqer për 100 g, por pjesa e rekomanduar ditore është 120 gr.

Shalqiri

Këto janë frutat me përmbajtjen më të ulët të

Sasia e rekomanduar ditore e shalqirit është 100 g, e cila përmban 7 g. sheqer.

Frutat e mëposhtme kanë përmbajtjen më të lartë të sheqerit:

Rrush i bardhë: 16 g sheqer / 100 g

Fiku: 13 g sheqer / 100 g

Banane: 15,6 gr. sheqer / 100 gr.

Comments are closed.