Take a fresh look at your lifestyle.

Një asteroid i është drejtuar Tokës – Lajmet e funditNjë asteroid i është drejtuar Tokës


Bota
January 27, 2023 – 23:55

Një asteroid me madhësinë e një kamioni dërgesash do të kalojë rreth Tokës, në një nga takimet më të afërta të regjistruara ndonjëherë – duke ardhur brenda një të dhjetës së distancës së orbitës së shumicës së satelitëve të komunikimit.


NASA tha se asteroidi i sapo zbuluar do të kalojë 3,600 kilometra mbi majën jugore të Amerikës së Jugut, në orën 19:27 me orën lindore të SHBA-së, të enjten.


Megjithatë, NASA tha se nuk ka asnjë shans që asteroidi të godit Tokën. Edhe nëse do të afrohej shumë më afër, shkencëtarët thanë se pjesa më e madhe e tij do të digjej në atmosferë, me copa më të mëdha që mund të binin si meteorit.


“Pavarësisht nga vëzhgimet shumë të pakta, ishte megjithatë në gjendje të parashikonte se asteroidi do të bënte një afrim jashtëzakonisht të afërt me Tokën. Në fakt, kjo është një nga afrimet më të afërta nga një objekt i njohur afër Tokës i regjistruar ndonjëherë”, tha Davide Farnocchia, një inxhinier në Laboratorin Jet Propulsion të agjencisë në Pasadena, Kaliforni.


Asteroidi i njohur si 2023 BU besohet të jetë midis 3.5 dhe 8.5 metra i gjerë, raporton Guardian, transmeton Klankosova.


Comments are closed.