Take a fresh look at your lifestyle.

Rizvanolli para Komisionit Hetimor: Qëllim kryesor i Ministrisë, sigurimi i energjisë elektrike – Lajmet e funditRizvanolli para Komisionit Hetimor: Qëllim kryesor i Ministrisë, sigurimi i energjisë elektrike
Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, është duke u intervistuar para Komisionit Hetimor për krizën energjetike.


Ajo para deputetëve paraqiti pozicionin e ekzekutivit për krizën energjetike, e cila sipas saj po vazhdon ende. Ministrja Rizvanolli tha se në tetor të vitit të kaluar janë bërë skenarët për përballimin e kësaj krize.


Ajo përmendi edhe ndarjet buxhetore për subvencionim të energjisë, mirëpo tha se rënia e një blloku në KEK i ka prishur gjitha skenarët dhe parashikimet. Rizvanolli tha se kanë punuar për bashkëpunim me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për tejkalim të krizës energjetike, mirëpo për shkak të krizës edhe në këto dy shtete nuk ka qenë e mundur.


Madje, tha se kanë diskutuar me Maqedoninë e Veriut për shkëmbim të thëngjillit me energji elektrike.


Ajo nënvizoi edhe qëllimin kryesor të Ministrisë së Ekonomisë në krizën energjetike.


“Siguria e furnizimit me energji elektrike dhe përmballueshmëria e çmimeve të energjisë për qytetarët”, tha ajo, raporton express.


Komisioni po vazhdon punimet me pyetjet e deputetëve.


Comments are closed.