Take a fresh look at your lifestyle.

Sharec: Sllovenia planifikon të rrisë numrin e ushtarëve në Kosovë

Sllovenia planifikon të rrisë numrin e ushtarëve të vendosur në misionin e KFOR-it në Kosovë, tha sot ministri slloven i Mbrojtjes Marjan Sharec, i cili vizitoi trupat dhe bisedoi me komandantin e KFOR-it, gjeneralmajor Angelo Michele Ristuccia.

Situata në Kosovë do të ishte shumë e vështirë pa praninë e KFOR-it, dhe Ministria ka shqyrtuar mundësitë e rritjes së pjesëmarrjes së Sllovenisë në mision, tha ai, raportoi STA.

Sharec tha se është e vështirë të flitet për shifra të sakta sepse pesë për qind e trupave aktive sllovene aktualisht janë të vendosura jashtë vendit, duke përfshirë 91 në Kosovë.

Ministria e Mbrojtjes njoftoi se prania sllovene do të përforcohet pjesërisht nga ekspertë civilë dhe me vendosjen e një helikopteri ushtarak në gatishmëri për Kosovë.

Kontributi i Sllovenisë për Kosovën është shumë i vlefshëm sepse trupat sllovene i njohin të dy kombet dhe e njohin mirë situatën, beson Sharec.

Sharec tha se nuk është sekret se Rusia ka interesa në Ballkanin Perëndimor dhe se sigurisht që shfrytëzon çdo vakum të krijuar nga mungesa e Evropës dhe NATO-s.

Prania në atë territor është në interesin strategjik të Sllovenisë jo vetëm për të ruajtur paqen dhe stabilitetin, por edhe, siç tha ai, “që këto vende të përparojnë përfundimisht”.

Comments are closed.