Take a fresh look at your lifestyle.

Dialogu mes vendeve, Blinkeni vizitë në Greqi, Turqi dhe Izrael – Lajmet e funditDialogu mes vendeve, Blinkeni vizitë në Greqi, Turqi dhe Izrael


Bota
January 14, 2023 – 13:05

Sekretari i Shtetit i Shteteve të Bashkuara, Anthony Blinken, do të vizitojë Greqinë, Turqinë dhe Izraelin në shkurt , sipas burimeve pranë majës së diplomacisë amerikane.


Sipas informacioneve nga faqja e internetit Hellas Journal, kreu i Departamentit të Shtetit pritet të vizitojë Greqinë në datat 20 dhe 21 shkurt.


Blinken do të marrë pjesë në dialogun strategjik midis Greqisë dhe Shteteve të Bashkuara. Në të njëjtën kohë, vlerësohet se do të mbahet takimi 3+1 mes Izraelit, Greqisë, Qipros dhe SHBA-së.


Reagime në Kongres për mundësinë e shitjes së F-16 Turqisë


Reagimi i menjëhershëm i ligjvënësve kryesorë amerikanë është shkaktuar nga informacioni se administrata Biden po përgatitet t’i kërkojë zyrtarisht Kongresit miratimin e shitjes së avionëve luftarakë F-16 në Turqi . Në të njëjtën kohë, Departamenti i Shtetit ka njoftuar tashmë komitetet përkatëse të Kongresit për synimin për t’i shitur Greqisë F-35.


Kujtojmë se Turqia kishte paraqitur kërkesën e saj në tetor 2021, duke kërkuar blerjen e 40 F-16 të rinj dhe modernizimin e 80 luftëtarëve që tashmë i ka në flotën e saj. /abcnews


Comments are closed.