Take a fresh look at your lifestyle.

Për të pasur sukses në jetë, ju duhet të bëni këto gjëra

Dëgjoni nevojat tuaja, vizualizoni frikën tuaj dhe tejkaloni kufijtë tuaj duke i kthyer pengesat në një forcë, emocionet pozitive ju ndihmojnë të jeni më të fortë.

Suksesi është një gjendje e mendjes, është një mënyrë për t’u përballur me jetën e përditshme, duke kapërcyer vështirësitë, duke e vënë veten në vijë të parë, duke rënë dhe duke u ngritur përsëri.

Por cilido qoftë përkufizimi juaj i suksesit, ka frymëzime universale që ju bëjnë të ndiheni plot dhe të përmbushur.

Përqendrohuni tek vetja juaj

Mos ndaloni duke pyetur veten se çfarë doni në të vërtetë! Dëgjimi i emocioneve tuaja do t’ju ndihmojë të kuptoni se cilat janë nevojat tuaja autentike, hapi i parë në gjetjen e rrugëve të reja. Aftësia për të imagjinuar dhe guximi për të eksploruar territore të panjohura duhet të ushqehen çdo ditë: librat, puna dhe takimet me njerëz pozitiv mund t’ju ndihmojnë, por pyetja e vërtetë është të mësoni të shihni burimet tuaja.

Njerëzit e suksesshëm kanë nxjerrë nga historia e tyre shpesh të vështira dhe të dhimbshme fuqinë për të ndryshuar, një mësim jetësor që i ndihmon ata të arrijnë qëllime të reja. Indeksi i vetëvlerësimit të mirë qëndron përballë sukseseve dhe dështimeve ose aprovimeve dhe kritikave.

Nxisni kreativitetin

Çfarë do të thotë të jesh krijues për ty? Shkruani një listë të të gjitha situatave dhe konteksteve në të cilat mendoni se mund të mësoni, ushqeni kuriozitetin, nxisni entuziazmin. Të takosh njerëz me ide të ndryshme nga ato tonat ka një vlerë pozitive sepse ato bëhen një mundësi për shkëmbim dhe frymëzim.

Eksplorimi i vendeve ku jetoni, blerja e një bilete me kosto të ulët për një destinacion që nuk e keni parë ose që një përvojë jashtë vendit rrit aftësitë tuaja dhe ju bën më fleksibël dhe të hapur ndaj horizonteve të reja.

Bëhuni kureshtarë

Shpesh shohim miq vetëm nëpërmjet marrëdhënies së dashur që kanë me ne: bëjmë pyetje dhe mësojmë për interesat, punën dhe pasionet e tyre. Sipas sondazheve, miqësia përmirëson cilësinë e jetës, është një mbështetje emocionale dhe ndihmon për të zgjeruar horizontin mendor.

Njerëzit e suksesshëm dinë të shkëmbejnë ide sepse besojnë në potencialin e njerëzve dhe nuk ndalojnë së mësuari nga të tjerët. Përdorni web-in për të rifreskuar veten. Biseda në mediet sociale mund të jetë strategjike, kur dimë se si ta përdorim mirë kohën dhe të krijojmë një listë kontaktesh që mund të na frymëzojnë.

Dëgjoni emocionet tuaja

A është rastësi që meditimi është përdorur nga shumë njerëz të suksesshëm? Boshllëku brenda vetes dhe kultivimi i heshtjes së brendshme është thelbësore, sepse ju lejon të rifitoni kontaktin me emocionet tuaja të thella: nga atje linden ide të reja dhe forca për guximin.

Eksperimentoni me teknika të ndryshme, nga yoga në meditim. Nëse nuk mund të meditoni, përqendrohuni në mënyra të tjera: vrapimi, notimi ose vetëm një orë e lirë për të ëndërruar mund të jetë nxitja e duhur për të filluar kontaktin me botën tuaj të brendshme.

Stërvitni trupin

Zgjohuni një orë më herët dhe përdorni këtë kohë për të bërë gjëra interesante. Puna dhe angazhimet shpesh largojnë hapësirën nga kujdesi vetjak: mos harroni mirëqenien e trupit tuaj, sepse ai është mjeti që ju lejon të përballeni me jetën. Duaje atë që je. Ecja ndihmon për të pastruar mendjen, për të trajnuar lodhjen dhe për ta bërë trupin tonik, duke luftuar plakjen dhe obezitetin.

Në sajë të endorfinave, gjendja shpirtërore përmirësohet dhe vitaliteti rritet. Një mendje e shëndetshme në një trup të shëndetshëm, kujton një parim të lashtë: një mësim në jetë, sepse kur jemi aktivë ndihemi më energjik dhe të rinj edhe në një nivel mendor.

Comments are closed.