Take a fresh look at your lifestyle.

Rishi Sunak viziton për herë të parë Irlandën e Veriut pas marrjes së detyrës si kryeministër – Lajmet e funditRishi Sunak viziton për herë të parë Irlandën e Veriut pas marrjes së detyrës si kryeministër


Bota
December 16, 2022 – 08:45

Kryeministri britanik Rishi Sunak u takua ditën e djeshme me partitë më të rëndësishme politike në Irlandën e Veriut në vizitën e tij të parë në rajon që nga marrja e detyrës në tetor.


Në qendër të bisedimeve të tij ishte një mosmarrëveshje për zbatimin e rregullave tregtare në rajon pas Brexit, pasi po bllokon normalizimin e marrëdhënieve midis Britanisë dhe Bashkimit Europian, duke shkaktuar një krizë në jetën politike lokale.


Pas një periudhe të gjatë stagnimi, Britania dhe BE rifilluan bisedimet në tetor për të zgjidhur problemet që lidhen me Protokollin e Irlandës së Veriut, i cili vendosi kontrolle vitin e kaluar për disa produkte që vijnë nga pjesa tjetër e Mbretërisë së Bashkuar.


BE-ja ka thënë se është shumë optimiste që mund të arrihet një konsultim pozitiv, nëse Britania tregon vullnetin e nevojshëm politik.


Çdo marrëveshje do të duhet të kapërcejë përçarjet brenda Partisë Konservatore të Sunnock, por edhe brenda Partisë Unioniste Demokratike (DUP), e cila është partia më e madhe politike pro-britanike në Irlandën e Veriut. /abcnews


Comments are closed.