Take a fresh look at your lifestyle.

Sllovenia bëhet me presidenten e parë femër

Sllovenia mori presidenten e saj të parë femër, pasi në raundin e dytë të zgjedhjeve triumfoi kandidatja e pavarur Natasha Pirc Musar, e cila fitoi më shumë vota se kundërshtari Anzhe Logar, përcjell “Delo”.

Sipas rezultateve të fundit, bazuar në 98.29 për qind të votave, Pirc Musar ka fituar 54.03 vota, ndërsa kandidati i Partisë Demokratike Sllovene, Logar, ka fituar 45.97 për qind, shkruan gazeta sllovene.

Logar tha se fushata ishte e vështirë dhe ai mbërriti për të uruar kundërshtarin e tij Pirc Musar.

Presidentin e ri e ka uruar edhe kryeministri i Sllovenisë Robert Golob.

“Kjo është dëshmi se qytetarët duan të jetojnë në një vend ku do të respektohen elementet themelore të demokracisë – të drejtat e njeriut, sundimi i ligjit, media e pavarur, liria dhe dialogu”, tha Golob.

Pirc Musar, një avokate (54) e specializuar në mbrojtjen e të dhënave personale, e cila gjithashtu përfaqësonte gruan e ish-presidentit amerikan, Melania Trump, njihet gjithashtu si avokate e të drejtave të LGBT. Ajo punoi për 15 vjet në Këshillin e Evropës si eksperte për të drejtat e njeriut.

Comments are closed.