Take a fresh look at your lifestyle.

ZALILI GA CRVENIM SIRUPOM! Oglasio se ruski ambasador: 'Upropastili su nam sveti praznik!'

Foto:pink

– Ne znam ni kako bih to nazvao. Ovo je neka vrsta igre koja nema nikakve veze sa pravilima civilizovanog ponašanja kojima nas naši zapadni partneri, uključujući Poljake, toliko vole da uče… Policija se na kraju pojavila, ali nakon što se razvila ova bahanalija. Upropastili su nam sveti praznik – Dan pobede. Ali, kako kažu, neće čekati – rekao je Andrejev.

Foto: Tanjug AP/Maciek Luczniewski

Poljski ministar izrazio žaljenje zbog napada na ambasadora AndrejevaPoljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau, koji je i aktuelni predsedavajući Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), izrazio je žaljenje zbog napada na ambasadora Rusije u Poljskoj.

– Ono što se dogodilo danas tokom ceremonije polaganja venaca na grobove sovjetskih vojnika je incident koji nije smeo da se dogodi i nesumnjivo je za žaljenje. Diplomate imaju posebnu zaštitu bez obzira na politiku vlada koje predstavljaju – rekao je Rau na konferenciji za novinare, prenosi TAS S.

Ocenio je ovaj incident pogrešnim iako je, kako je kazao, “reč o ambasadoru zemlje kao što je Rusija koja vodi agresivnu politiku prema svojim susedima”.

Foto: Tanjug AP/Maciek Luczniewski

Oglasila se i Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova osudila je napad i poručila da “Rusija neće biti zaplašena” i da bi “ljudi u Evropi trebalo da se plaše svog odraza u ogledalu”.

Foto: Tanjug AP/Maciek Luczniewski

Zaharova je navela da su “obožavaoci neonacista još jednom pokazali svoje lice”, te da napad, uz uklanjanje spomenika herojima sovjetske armije iz Drugog svetskog rata, odražava “put oživljavanja fašizma”.

Podsetimo, Poljaci i Ukrajinci su preprečili put ambasadoru i vređali ga, pa je on nakon incidenta morao da napusti groblje u pratnji policije.

RIA dodaje da su vandali oskrnavili memorijalno groblje sovjetskih vojnika u Varšavi.

Comments are closed.